Coaching

 

Om je als communicatieprofessional te ontwikkelen, kun je ervoor kiezen je te laten coachen door een coach. Je vraag is misschien vakinhoudelijk (interne communicatie, verandercommunicatie) of meer persoonlijk (persoonlijkheid, positie, professionalisering & groei, loopbaan). Of een combinatie.

 

Regelmatig vervul ik zo’n rol als coach voor communicatieprofessionals. Na ruim 25 jaar als veranderkundige en communicatie-adviseur, heb ik een uitgesproken visie op het vak en help je graag op een spiegelende manier bij jouw vraag. Voor vragen die buiten mijn competentie liggen, zal ik je doorverwijzen.

 

Wat is het voordeel van coaching?

Het voordeel van coaching is de gerichte, persoonlijke aandacht die je krijgt. Jouw vraag is het uitgangspunt en staat centraal, niet mijn visie of ervaringen. Je komt tot of krijgt inzichten (en soms ook tips) die helemaal op jouw situatie zijn toegesneden.

 

Hoe werk ik?

Een coach kies je zelf. Coaching begint met een vrijblijvende kennismaking. Dan merk je of het klikt. En ik doe dat ook. Jij wilt je immers met je vraag wel in goede handen voelen. En ik moet met jouw vraag uit de voeten kunnen. Coaching is een één-op-één gesprek dat plaatsvindt in een rustige, ongestoorde ruimte, liefst buiten jouw organisatie. Coaching gedurende een wandeling kan ook en heeft een bijzondere dynamiek.
Jij bereidt je voor op een coachinggesprek door een concrete vraag (of vragen) aan mij te formuleren. Zonder voorbereiding van jouw kant, heeft een gesprek geen zin. Bij de start kijken we eerst kort terug op het gesprek van de vorige keer en wat er sindsdien is gebeurd. Dan pakken we jouw actuele vraag op.
 
Een coach stelt vragen. Heel veel vragen. Die geven je vooral heel veel inzicht in wat er nou eigenlijk speelt en wat jouw rol daarin is. En met dat inzicht kom je vaak zelf tot antwoorden. Telkens weer een fantastische ervaring! Eigenlijk ben ik meer een coachend adviseur. Want ik stel weliswaar veel vragen, maar ik geef ook adviezen in de coachinggesprekken. Die toets ik dan wel op haalbaarheid in jouw praktijk.
Je maakt desgewenst zelf (en voor jezelf) een verslag van het coachinggesprek.
Aan het einde van de coachinggesprekken evalueren we de reeks.

 

Praktische informatie

Een coachinggesprek duurt ongeveer 1,5 tot maximaal 2 uur. Meestal spreken we in het kennismakingsgesprek een reeks gesprekken af, bijvoorbeeld vier of zes keer. Uitbreiden kan, tussentijds stoppen met de coaching kan ook. Van beide kanten en in goed overleg. Een coachinggesprek kost € 400 excl. BTW en reiskosten. Er is een kleine post voor wat voorbereiding en projectmanagement.
Ik heb een aantal referenties van communicatieprofessionals die ik coachte. Je kunt ze bij mij opvragen.

 

Wil jij ook coaching?

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.