Coaching on the job

 

Het verbeteren van de communicatie kan vanuit verschillende invalshoeken. Éen ervan is het werken aan de kwaliteit van de communicatie in teams. Daarbij speelt de leidinggevende (teammanager) een belangrijke rol.

 
Voor teammanagers is het teamoverleg een belangrijk communicatiemoment. Het gehele team is dan bijeen. Een knooppunt waar informatie wordt gedeeld, lastige thema’s besproken en ontwikkelingen geduid. Een periodieke ontmoeting en ijkpunt. Teamoverleggen kennen een bepaald patroon, waaraan iedereen in het team is gewend. Er zijn vaak zeer veel punten ter verbetering. Het teamoverleg draagt heel direct bij aan een betere interne communicatie. Ik heb zeer veel teammanagers begeleid naar een effectiever teamoverleg. Naast het verzorgen van workshops, merk ik dat een vorm van coaching on the job bij hen zeer goede resultaten geeft.

 

Hoe ziet coaching on the job eruit?

De teammanager en ik bespreken kort voor het overleg samen hoe het team is opgebouwd, wat er zodirect gaat gebeuren en wat mijn rol tijdens het overleg zal zijn. Ik doe namelijk niet mee. Ben als een ‘vlieg op de muur’, observant en maak aantekeningen wat ik zie. Bovendien hanteer ik een checklist met observatiepunten en let ik extra op de aandachtspunten die de manager mij vooraf meegaf. 
Het overleg verloopt vrijwel altijd zoals gebruikelijk. Al na een paar minuten zijn de teammanager en deelnemers ‘vergeten’ dat er in de hoek een observant zit. Direct aansluitend op het teamoverleg bespreken de manager en ik samen hoe het teamoverleg verliep. Ik voorzie mijn observaties van concrete tips hoe het overleg effectiever kan en hoe de teammanager zijn rol kan versterken.
Een ronde zoals deze, langs vele teammanagers in een organisatie, levert aardige rode draden op waarmee zij in hun communicatie worstelen. En dat betekent dat ook andere aspecten in de interne communicatie opgepakt kunnen worden.

 

Varianten

De coaching on the job kan een eenmalige activiteit in een team zijn. Beter is het als ik na enige tijd kan terugkeren en nogmaals bij het teamoverleg kan zijn. Is er dan werkelijk wat veranderd? Of ik betrek de medewerkers in het team bij het samen evalueren van het overleg en zoeken naar verbeteringen. De hier beschreven werkwijze is heel praktisch, levert zeer veel rendement op en kost nauwelijks extra tijd: het teamoverleg was er immers al!

 

Inbedding

Vaak maakt deze coaching on the job onderdeel uit van een zogeheten 'maatwerk'-programma voor managers. Dit wordt nogal eens gecombineerd met workshops over (interne) communicatie, of geïntegreerd in een Management Development-programma.

 

Meer informatie

Maak een vrijblijvende afspraak om te kijken hoe deze aanpak in jouw organisatie op maat kan worden aangeboden. Mail me!